Praktik med inriktning på kommunikation och projektledning hösten 2016

Vill du få värdefull erfarenhet, möjlighet att utvecklas och knyta nya kontakter? Vill du fördjupa dina kunskaper om föreningslivet och vara med och utveckla en politisk organisation?  Vill du arbeta för att sprida den gröna ideologin och Miljöpartiets politik? Är du målmedveten, strukturerad, kreativ och tar initiativ? Då vill vi ha dig som praktikant på Gröna Studenter!

Inför hösten 2016 söker vi en praktikant till vårt kansli i Stockholm med inriktning på kommunikation och projektledning. Du kommer arbeta med kommunikation, egna projekt, delta i alla delar av det vardagliga arbetet på kansliet och få stor insyn i hur en politisk organisation fungerar och styrs. Dina exakta arbetsuppgifter och fokus under din praktik skräddarsyr vi utifrån dina erfarenheter och önskemål och våra behov.  Du kan exempelvis få jobba med att planera vårt riksårsmöte, ta fram material och underlag, utveckla vår hemsida, ta fram vår nya medlemshandbok eller arbeta med medlemsvärvning.

Vilka är vi?

Gröna Studenter är Miljöpartiets studentförbund och samlar studenter i hela Sverige som arbetar för att föra ut och utveckla Miljöpartiets politik utifrån vårt eget idépolitiska program och har ett stort fokus på att koppla samman forskning med politisk idéutveckling. Under det senaste året har vi bland annat fokuserat på studenters hälsa, kvalitet i högskolan, bostadspolitik och stadsutveckling samt migration och etablering.

Vi delar kansli med Miljöpartiet, Grön Ungdom, Miljöpartiets biståndsorganisation Green Forum och den gröna tankesmedjan Cogito i centrala Stockholm.

Vem är du?

Vi vill att du har ett intresse för det ideella föreningslivet och för politiskt arbete. Du är självgående, kreativ, fokuserar på utveckling och ser möjligheter. Du sympatiserar med Miljöpartiets politik men behöver inte vara medlem. Vi tror att du studerar media-och kommunikation, statsvetenskap, PR, projektledning, personalvetenskap, journalistik, mänskliga rättigheter eller miljöstudier.

Det är meriterande om du:

  • Varit engagerad i en ideell organisation
  • Har erfarenhet av Indesign, Photoshop, Illustrator eller liknande program
  • Har arbetat med hemsidor i wordpress

Vad erbjuder vi?

Vi erbjuder möjlighet att ta stort ansvar och arbeta och utveckla egna projekt såväl som att vara del av allt det vardagliga arbetet på kansliet. Du får möjlighet att bygga ett stort nätverk inom den gröna rörelsen och få fördjupade kunskaper i hur politiska organisationer fungerar.

Vi ser till dina erfarenheter och profil när vi sätter mål och arbetsbeskrivning och det är viktigt för oss att du får arbeta med utvecklande arbetsuppgifter och ta eget ansvar. Din praktik kommer ge värdefull erfarenhet för att arbeta inom civilsamhället och offentlig sektor.

Förutsättningar

Det finns två sätt att praktisera hos oss på:

  • Praktik på heltid

Praktiken är på heltid under hösten 2016. Dina exakta arbetsuppgifter och fokus på din praktik skräddarsyr vi utifrån dina erfarenheter och önskemål och våra behov. Vi vill att du gör praktiken som en del av din utbildning och ställer krav på att du ska ha en huvudman genom ditt universitet/högskola/yrkeshögskola samt  att din praktik är mellan 6-20 veckor lång.

Praktiken är oavlönad och förlagd på vårt kansli i centrala Stockholm med möjlighet att arbeta delvis på distans. Du kommer handledas av organisationssekreteraren.

  • Praktik på deltid eller med ett avgränsat projekt

Om din praktik är kortare än 6 veckor eller om du bara vill få värdefull erfarenhet vid sidan av dina studier finns det möjlighet att komma in och genomföra ett avgränsat projekt. Detta kan vara på heltid under max 5 veckor eller på deltid under en längre tidsperiod. Kontakta oss för att höra vad vi har för aktuella projekt på gång eller kom med ett eget förslag! Detta kan du söka löpande under hela året.

Exempel på aktuella projekt:

  • Projektleda/arbeta med att planera riksårsmötet
  • Ta fram och utforma vår nya medlemshandbok
  • Uppdatera och utveckla vår hemsida

Praktiken är oavlönad och du har möjlighet att delvis sitta på vårt kansli i centrala Stockholm.  Du kommer handledas av organisationssekreteraren.

Ansökan

Du ansöker genom att svara på vårt frågeformulär och skicka in det tillsammans med ditt CV till gs@mp.se. Ange praktikant i ämnesraden. Intervjuer sker löpande så ansök redan idag men senast 24 april. OBSERVERA FÖRLÄNGD ANSÖKNINSGTID.

Frågeformulär- Ansökan om praktik på Gröna studenter

Praktikannons Gröna studenter hösten 2016

Frågor?

Mikaela Wikström, Organisationsekreterare Gröna studenter

076-941 10 68

gs@mp.se